"Ozontandzorg"  als laatste redmiddel?

"Ozontandzorg" als laatste redmiddel?

Kan ozontherapie mijn gebit redden?

25 februari 2014. Een acute situatie waarin mijn tandarts mij met spoed doorverwijst naar de parodontoloog en deze geen andere mogelijkheid weet dan mijn kiezen op alle 4 de quadranten vanaf de kleine kies naast de hoektand naar achteren geheel te verwijderen in verband met een chronische tandvleesontsteking die acuut is geworden en ontstekingen geeft tussen de wortels. De kweek geeft aan dat het hier gaat om een auto immuunreactie, een opvlamming van een lichaamseigen bacterie die in grote hoeveelheden ziekmakend is doordat ontstekingen toxines vormen als een grote aanslag op mijn algemene gezondheid, met een risico voor hart en vaten. Nee, een alternatief bestaat niet. Is dit waarheid? Lees dit blog over het nemen van ROEL,
Regie Over Eigen Leven, en mijn keuze voor Ozontandzorg!!

Wie ben ik?

Self healing projectPosted by Esmee Mon, March 10, 2014 17:06:07
Een blog over mijn mondjuwelensmiley
Mijn naam is Esmee Verbaan. Al jaren heb ik last van chronische tandvleesontstekingen, diepere pockets en plaq aan mijn gebit. Er word gesuggereerd dat dit een familiaire gevoeligheid is en in mijn situatie is het mijn zwakke plek waar stress haar fysieke terugslag geeft.
De laatste 10 jaar veelvuldig mond hygienisten bezocht. Mijn gebit laten schoonmaken en inderdaad als ik eerlijk ben hoopte ik dat dit genoeg zou zijn om nog langdurig plezier te hebben van mijn mondjuwelen. Want dit zijn het voor mij. Mijn tandarts noemde mij wel eens op het freak zijn af want mag ik net als velen niet heel gelukkig zijn met alle vormen van mijn lichamelijke verschijning mijn tanden zijn voor mij heel belangrijk, mooie gezonde tanden daar ga ik voor!

Bedacht me juist dat het het laatste jaar redelijk rustig is in mijn mond. Werd begin januari ergens wakker met een beeld dat mijn kiezen uit mijn mond vielen. Ik denk snel weer een controle plannen met mijn tandarts in Rotterdam want in oktober kon ik niet anders dan voor de 2e controle verstek laten gaan en ik kreeg ineens de gedachten misschien valt de voorjaarsvakantie niet gelijk en kan ik dan een afspraak maken want hier in Oosterwolde heb ik nog geen tandarts gevonden en wisselen van tandarts na 10 jaar is ook schakelen voor mijn kinderen die vooral duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur nodig hebben. Indien het even minder lukt om dit klimaat neer te zetten kan dit leiden tot acute, soms ernstige gedragsproblemen gerelateerd aan hun diagnose binnen het autisme spectrum.

Mijn dochter woont inmiddels in een behandelsetting in Assen, je denkt minder stress en crisissituaties en groot was dan ook de verrassing dat toen ik 25 februari 2014 op controle ging opnieuw bij mijn heel gewaardeerde tandarts in Rotterdam dat ik geen gaatjes had maar wel heel diepe pockets rondom de achterste kiezen. Mijn tandarts zei dat wordt weer naar de mond hygienist en ik ga toch voor de zekerheid even een overzichtsfoto maken en hij schrok van de extreme ontstekingen op wel 4 locaties tussen de wortels van mijn kiezen!

Per 1 december 2013 zijn wij, mijn zoon en ik verhuist uit Rotterdam naar Oosterwolde in Friesland. Dit ging niet zonder slag of stoot. 3 hoorzittingen bij van pas gekomen en uiteindelijk 1 en ander in mijn gelijk rechtgezet. Kon niet anders dan verhuizen want mijn zoon van 18 jaar kreeg de kans om in Groningen verder te gaan met een dansopleiding en als iets bij (in ieder geval bij mijn kinderen) met een diagnose in het denkspoor zit krijg het er dan maar eens uit en hier in Groningen geven ze hem de kans...Zoon is natuurlijk bijzonder gestructureerd in het dansen en de ervaring dat anderen het mogelijk niet goed genoeg vinden of niet mooi heeft weinig raakvlak. Wie weet hoe ver hij het gaat schoppen. Met uiting van kunstvormen komt het vaak op mij over van het is maar net wat de gek er in ziet en voor geeft, en met een persoonlijk motto niet geschoten is altijd mis (zelfredzaamheid van mijn zoon is nog te beperkt om zelfstandig te wonen) is mijn zoon van start op de dansopleiding en heb ik er voor gekozen mee te gaan.
De keuze voor Oosterwolde is makkelijk omdat mijn ouders hier wonen en hier kreeg ik als woning een lot uit de loterij zo mooi en ruim en voor mij betaalbaar...

Toch op momenten, kerst, feestdagen en gezamenlijke ondernemingen als de kinderen en ex-man bij mij thuis zijn nog steeds veel stress en acute toestanden immers het loopt meestal anders dan gepland, mag me doorlopend aanpassen en invoegen en het oplossen. Voel me vaak in een spagaat. Nu het vooruitzicht in beeld komt dat de hulpverlening zo goed als wordt wegbezuinigd..de gemeenten die gaan bepalen of je kind wel hulp nodig heeft....hou maar op...zit me te verbijten, oh hier is het begonnen!!

Goed mijn tandarts, altijd bereid om binnen de mogelijkheden van clienten mee te denken heeft zo 1,2,3 geen bekenden of netwerk binnen mijn nieuwe woonregio Friesland om mij naar door te verwijzen en attendeerde mij om met spoed contact op te nemen met de NMT, NVVP en/of de Rijksuniversiteit Groningen om hier te informeren hoe verder en zo kreeg ik een winwin idee in mijn gedachten dat als ik mogelijk interessant studiemateriaal kan vormen voor de opleiding tandheelkunde dan ook korting zou krijgen in aansluitende nieuwste mogelijkheden voor vervanging van mijn eigen tanden??
Immers begin jaar 2010 heb ik een burn-out gekregen, het aantal uren werk buitenshuis en binnenshuis kon ik niet langer combineren en heb ook meteen met ondersteuning van de jeugdpsychiater mijn scheiding doorgezet. Nu is mijn inkomen gedaald met een UWV uitkering naar bijstand niveau en heb ik per januari 2013 moeten snijden in mijn extra tandenpolis...zeg maar het was nodig om de tering naar de nering te zetten.


Via NMT en NVVP het emailadres gekregen van een hoogleraar, professor aan de opleiding tandheelkunde in Groningen en deze mailde mij binnen 3 dagen dat helaas afgaande op de foto een heel aantal elementen niet te redden zijn en dat ik via het UMCG in een behandeltraject kan en dit kan afstemmen met de frontoffice. De frontoffice adviseerde mij omdat bij mijn situatie haast geboden is voor eerste behandeling aan te kloppen bij een nabijgelegen praktijk voor paradontologie alwaar ik 6 maart een onderzoek heb gekregen naar mijn tandvlees paradontiumstatus. Heb ik al verteld zelf geen specifieke klachten in mijn mond te ervaren?..
Situatie werd opnieuw nu door een paradontologe bevestigd dat mijn ontstekingen van die aard zijn dat mijn kaakbot door ontstekingen het steunweefsel verliest waardoor mijn kiezen los op de bodem komen. Hier is niets aan te doen. Geen andere mogelijkheid dan 7 kiezen te laten trekken door de kaakchirurg. Dit om te voorkomen dat de rest ook nog word aangetast. Het opnieuw schoonmaken, eventueel een flip-over operatie en antibiotica werd benoemd als een poging om 100 konijnen te schieten met 2 kogels. Nee, er bestaat geen alternatief die mijn kiezen kunnen redden!!! Dit neem ik graag in onderzoek want het zijn wel MIJN KIEZEN!!!

en...ER UIT is ER UIT!!!

Ben ik vrijdag 7 maart gaan googlen naar wat te doen om mijn kiezen te redden.
Kom ik op de site van ozontandzorg.nl terecht. Lees hier bijzondere hoopvolle toepassingen en ervaringen van lotgenoten die na het punt van no return positieve resultaten boekten met ozonbehandelingen ter behoud van het gebit en ik zie dat de praktijk op ongeveer 60 kilometer afstand ligt..do-able zeg maar...
U begrijpt dat ik niet anders kan dan mijn perspectieven onderzoeken en zodoende heb ik telefonisch contact opgenomen met de initiatiefnemer van Ozontandzorg en mijn zorgvraag aan hem voorgelegd. Ik heb aanstaande donderdag een intakegesprek ben heel benieuwd!!

Heb mijn hulpvraag ook op het forum van tandarts.nl geplaatst,
zie http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=1&t=26656


Tevens ga ik as woensdag eerstens nog naar een klassiek homeopathisch arts voor een levend bloed analyse want hoe ondeskundig ik ook medisch onderbouwd ben er lijkt me enige logica in te zitten dat als ik zulke heftige zeg maar auto-immuun reacties heb met als aanleiding een op drift geslagen lichaamseigen bacterie dan kan ik mezelf de vraag stellen wat word na mijn gebit de volgende zwakke plek?

Op dit moment loop ik sinds half jaar 2012 onder controle bij een natuurgeneeskundige hier in Oosterwolde en ik vind in mijn lichamelijke weerstand en mentale veerkracht veel ondersteuning in het gebruiken van celzouten en wat ik denk dat voor mij een goede multi vitamine is.

Tevens heb ik besloten en inmiddels een doorverwijzing aangevraagd bij mijn nieuwe huisarts voor een consult bij een gedragskundige voor cognitieve gedragstherapie want ik begrijp natuurlijk wel dat hoe ik dingen het zelfde blijf aanpakken de uitkomst ook het zelfde gaat worden en het is NU TIJD om patronen BLIJVEND te veranderen op weg naar een vitaal leven waarbij ik ongeacht welke omstandigheden dan ook in mijn kracht blijf.
Het is er op of er onder, ik bedoel het is voor nu mijn kiezen behouden of mijn kiezen eruit!!

Nu ga ik even flossen! smiley
wordt vervolgd!....
  • Comments(0)//ozontandzorg.hartenkracht.nl/#post0