"Ozontandzorg"  als laatste redmiddel?

"Ozontandzorg" als laatste redmiddel?

Kan ozontherapie mijn gebit redden?

25 februari 2014. Een acute situatie waarin mijn tandarts mij met spoed doorverwijst naar de parodontoloog en deze geen andere mogelijkheid weet dan mijn kiezen op alle 4 de quadranten vanaf de kleine kies naast de hoektand naar achteren geheel te verwijderen in verband met een chronische tandvleesontsteking die acuut is geworden en ontstekingen geeft tussen de wortels. De kweek geeft aan dat het hier gaat om een auto immuunreactie, een opvlamming van een lichaamseigen bacterie die in grote hoeveelheden ziekmakend is doordat ontstekingen toxines vormen als een grote aanslag op mijn algemene gezondheid, met een risico voor hart en vaten. Nee, een alternatief bestaat niet. Is dit waarheid? Lees dit blog over het nemen van ROEL,
Regie Over Eigen Leven, en mijn keuze voor Ozontandzorg!!

Interview Jacob Brandsma, Ozon tandzorg professional

Self healing projectPosted by Esmee Fri, July 18, 2014 09:56:14
Kan Ozontherapie mijn gebit redden?

Wat doe jij bij een tandvleescrisis of ander probleem aan je nog eigen gebit???

Maak vandaag nog kennis met dhr. Jacob Brandsma, de persoon die als eerste initiatiefnemer in Nederland behandelingen met ozon (HealOzon) aan het gebit toepast,
en ik mag wel zeggen hiermee bijzonder positieve resultaten behaald!

Interview met dhr. Y. J. Brandsma van Ozontandzorg.nl in Sneek

We maken een afspraak halverwege Sneek en Oosterwolde ergens in een vrij bekend publiek natuur wandel gebied, hier in het Friese de Deelen.

Dhr. Brandsma is een echt natuurmens en het lijkt hem wel leuk om deze omgeving een beetje verkennen.
Doet me denken aan het programma de wandeling op televisie.

We spreken af om je en jou tegen elkaar te mogen zeggen en mijn eerste vraag is:

Ga je normaal om deze tijd achterover in de zon liggen?

Ja, het is wel een mooie tijd om nu even te Sun gazen om in een stoel even te luieren op een bankje of zo,
zo heeft ieder een interesse…

Vraag maar los, wat wil je weten?

Y.J. Brandsma, waar staat de Y voor?

Ype.

Friese naam, Wat betekent het?

De betekenis van deze naam? Ik geloof dat het iets met strijdbaar is heb ik niet uitgezocht. Noem me gewoon Jacob.

Kom je ook echt uit de regio Sneek?

Ja, uit Hartwert.
Uit de weilanden, dus boerenzoon
Ligt Westelijk van Sneek, ik heb veel voeling met dit gebied.
Nu woon ik in Hommerts, dichtbij water, hou van water.

Je zet je in als mondzorgprofessional bij Ozontandzorg. Is dit je eigen initiatief?

Ja, een jaar of 10 geleden kwam ik hiermee in aanraking en ik zag er eigenlijk gelijk een hoop licht in. Toen heb ik het gecheckt met een zakelijke adviseur op dit gebied en dit is nog geen garantie.
Om dit op te zetten moest ik een groot zakelijk risico nemen. Als zelfstandig ondernemer mag je geen grote fouten maken want 1 verkeerde beslissing en je kunt failliet gaan.

Hoe loopt de praktijk?

Het gaat goed. Je merkt dat steeds meer mensen interesse krijgen, het is iets geheel nieuws en het begint nu te komen. Steeds meer cliënten weten de weg naar Ozontandzorg te vinden…

Hoe bent u op Ozontandzorg gekomen?

Ik heb er een heel klein artikeltje over gelezen, gewoon hier in een Nederlands dagblad en de interesse was gelijk gewekt. Ik heb het opgezocht en ben me er in gaan verdiepen. Ik had toen ook een slechte kies en wilde me graag laten behandelen en dit kon nergens in Nederland. Na een halfjaar begon nog niemand ermee in Nederland en in Duitsland en Engeland waren ze juist laaiend enthousiast.

Met mijn medische achtergrond vanuit mijn beroep als chiropractor ben ik toen in Duitsland een specialisatie opleiding gaan volgen en samen met J.R. een bevriende mondhygiënist, hij was ook heel enthousiast, hebben we besloten om in Amsterdam een praktijk op te starten.

Aanvankelijk ben je in Amsterdam gestart?

Ja, in 2004. Ergens in mei hebben we een pand gehuurd in Buitenveldert.
Vlak bij de Vrije Universiteit. We dachten dit is wel handig, de wetenschappers zullen ook geïnteresseerd zijn.

En?
Nee, nee het leek makkelijker dan dat het was. De praktijk had tijd nodig om van de grond te komen en het was zoeken om de weg te vinden. Ook in hoe om te gaan met cliënten zoals het uitleggen hoe de behandeling werkt. Alles was nieuw. Na een half jaar ben ik hier in Sneek verder gegaan nadat de huur in Amsterdam plotseling werd opgezegd.

Kan je van de praktijk leven?

Mijn eerste uitgangspunt is niet voor het geld willen werken maar inkomen om kosten dekkend te zijn speelt wel een belangrijke rol.

Ook mag geld niet richtinggevend zijn in de behandelkeuze.

Vind je dat behandelingen met ozon aan het gebit thuishoort in het zorgpakket?

Voorheen zat het ook in een zorgpakket tot 2013.

Vind je dat het valt onder tandheelkunde?

Ja, gewoon onder tandheelkunde en niet onder alternatief of zo.

Tandheelkunde kan je eigenlijk niet opsplitsen voor wat betreft verzekeren.

Vertel?

In 2012 kwam er vrijheid van tandartstarieven en het zit hem in het principe vrijheid want als je vrijheid hebt kan je beslissen wat je wilt en iedereen had het over de tarieven en eigenlijk is het vrijheid van behandeling waar je tarieven voor rekent wat je goeddunkt en wat de vrije markt accepteert dan heb je pas vrijheid. Als je tarieven gaat reguleren krijg je menu protocol gestuurde zorg en heb je geen vrijheid meer en mag je alleen uit die menuutjes kiezen.

Op medisch gebied?

Ja, want hoe ik het begrijp moet je verplicht verzekerd zijn en reguliere behandelingen accepteren en dergelijke, dag in dag uit en dit kan innovatie, het nieuwe belemmeren.

Je zit nu 10 jaar verder, zijn er NU wetenschappers, artsen, mensen met kennis hierin die behandelingen met ozon aan het gebit onderschrijven?

In Nederland niet zoveel, het is in ontwikkeling. Je hebt wel een paar tandartsen die enthousiast zijn en behandelingen met ozon aanbieden bijvoorbeeld als bij behandeling, ook met kinderen, dit is heel gunstig.

Het is begrijpelijk dat je als reguliere tandarts hebt om te gaan met de groep druk van andere tandartsen.
In het buitenland gaat het beter.

In Engeland heb je Edward Lynch, in Duitsland heb je Matthias Heger en in Zuid- Afrika heb je tandartsen die heel enthousiast zijn. Ook in het Oostblok kwam het erg op.
Ik spreek nog wel eens met reguliere tandartsen want ik volg verschillende branche gerichte scholing over tandheelkunde bijvoorbeeld over reparatietechnieken en de nieuwste vul materialen.

Bedoel je dat het hier nu nog niet echt goed van de grond gekomen is?

Dit is nu aan het gebeuren en dit heeft ook met de techniek te maken want je had eerst een hoop kinderziektes in de techniek door te werken. Dit is nu een stuk verbeterd.

Zit er een soort ijking op de apparatuur? Komen ze ieder jaar kijken of hoe het werkt?

Ja, er zit een software programmatuur in die na 5000 applicaties ermee stopt en dan gaat het apparaat naar de werkplaats in Amersfoort en word het weer geijkt, nagekeken en schoongemaakt van binnen.
Ieder half jaar ongeveer gaan 2 apparaten tegelijk, dat is 1 x werk naar de werkplaats.
Ik heb 4 apparaten in leasing en nu ben ik altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Waarom een ondersteunend voedingsplan?

Toen ik met ozonbehandelingen aan het gebit begon te werken ontdekte ik dat de ene cliënt ontzettend goed reageerde en de andere reageerde minder. Noodgedwongen probeerde ik uit te puzzelen hoe dit zit en waar dit aan ligt. In een aantal seminars waar ik toen heen ging in de States kwamen de verhalen heel erg op van Weston Price en Otto Warburg ed. en The Hidden Story of Cancer van prof. B.S.. Scott en zo, dit ligt goed in elkaars verlengde van Weston Price en ging ook hand in hand met Edward Lynch. Ik ben dit uitgebreid gaan onderzoeken en in essentie komt het er op neer dat het gaat om de verhouding vooral tussen de aminogroepen en koolhydraten.
Langzamerhand ben ik in de praktijk meer met het adviseren van een ondersteunend voedingsplan begonnen en dit heb ik steeds met de cliënten geëvalueerd en kreeg steeds betere behandel resultaten.

Volg je het voedingsplan zelf ook? Die manier van eten?

Deels, wel room en af en toe een lekker stuk vlees, liefst kweldervlees. Liefst ook biologische room en die kan ik wel krijgen dan rij ik naar een boer toe en is me dit te veel werk dan koop ik gewone room bij de supermarkt.

Ben je heel veel gewicht verloren of verlies je er gewicht op of is het puur dat je ook minder gaat verbranden of dat je minder brandstof nodig hebt om aan hetzelfde niveau van energielevel te komen?

De energie blijft niet alleen gelijk, het wordt eigenlijk beter!!

Met goede voeding, goed water en goede lucht en weinig stress worden voedingssupplementen eigenlijk overbodig.. (Waar heb je dit?) Om deze reden adviseer ik ook voedingssupplementen in de praktijk, heel goed als mensen dit gebruiken. Mensen zijn hier vrij in.

Persoonlijk heb ik lichamelijk de eerste paar weken dat ik naar het voedingsplan om schakelde,
(wat overwegend koolhydraat beperkt is) ervaren dat de detox verschijnselen zoals hoofdpijn met consumptie van de room echt opmerkelijk minder is als bij andere koolhydraat beperkende diëten,
die ik probeerde voor overgewicht.

Dit is leuk! Dit zit hem vooral in de aminogroepen, de alkaloïden.

Maak je je mondspoelproducten zoals mondwater en spray zelf?

Ja, ik gaf eerst wel recepten aan de mensen om zelf mondwater te maken en dit gebeurde dan vaak niet he.
De stap om van zeewater thee te zetten om te spoelen nou niemand doet het.
Ik denk dan maak ik het zelf...

Dit zeewater proef ik helemaal niet, het heeft een aangename smaak ook...

Nu heb ik er voor de smaak kaneel aan toegevoegd, dit is ook goed voor de mondflora. Het bevat waterstofperoxide en dit werkt ontzettend goed. Ik maak het op beperkte schaal per keer 2 liter of zo. Soms denk ik als dit goed in de markt gezet zou worden zou dit een goede hit kunnen worden want de tevredenheid is ontzettend goed.

Komt je familie ook bij je in de praktijk?

Ja, niet allemaal natuurlijk maar morgen toevallig komt er een neef…

Je bent heel toegankelijk om over betalingsregelingen te praten.
Hoe schat jij nou in of iemand een betaalregeling kan of wil nakomen?

Het is mijn wens dat de behandelingen met ozon aan het gebit voor iedereen die het met goede wil wenst,
mogelijk en toegankelijk is.

Om deze reden bied ik ruimte voor een betalingsregeling aan.

Je hebt altijd kans dat er 1 op de zoveel afhaakt, hoe dit precies uitpakt heb ik geen inzicht in en het valt het in de praktijk reuze mee.

Ben je met een 3 jaren behandelingsplan klaar?

Ja, over het algemeen wel. Alleen hele zware gevallen, klanten met oude wortelkanaalbehandelingen ed. of hele zware parodontitis die willen soms verlengen of een enkele keer zeggen ze nou het bevalt zo goed we willen je af en toe zien.

Hoe vind je dat een cliënt een blog is gaan schrijven over ozontandzorg en het dan ook nog zonder overleg ozontandzorg noemt?

Dat is leuk toch? Ik juich het van harte toe en dit is.. Ik heb er zelf geen redactie over…Het komt heel authentiek over!

Zelf heb ik 2 blogs en ik ben er niet zo actief mee.

Ik heb een blog over ozontherapie en over de 11 stedentocht.

Mijn blog over de 11 stedentocht krijgt meer bezoekers. Zeker als iedereen wil weten hoe dik het ijs is!.

Laatste vraag: Als er nog iets is wat je graag wil vertellen over jezelf of wat zou je nog graag aan het publiek vertellen?

Op de site van www.ozontandzorg.nl staat veel meer informatie over hoe ozon werkt op het gebit. Het apatiet dat uit calciumfosfaat bestaat wordt gekuurd, chemisch opgewaardeerd, lastig om te begrijpen, dus de moleculaire structuur wordt gedicht en uitgehard waardoor de immuniteit optreedt. Bacteriën kunnen geen hechting meer krijgen.

Kan dit dan ook niet meer terugkomen?

Eigenlijk niet, merk ook dat het grote invloed op het leven kan hebben van de cliënt. Tanden zijn over het algemeen heel belangrijk voor de mens, komt heel dichtbij, zeker als je ze kan verliezen daar weet jij toch alles van?

Ik was heel benieuwd of je dit interview ook zakelijk zou houden en dit valt toch eigenlijk wel mee.
We zijn allemaal mensen onder elkaar en in de praktijk is er altijd sprake van professionele afstand en nabijheid.

Uiteindelijk lever ik als professionele zorgverlener een zakelijke transactie.

Ik ben wel blij te merken dat steeds meer mensen bewuster kiezen voor hun zorgverlener. Als mens heb je verantwoording voor je eigen ervaring en resultaten.

Niet van ik ga even naar de ozontandzorg en je vraagt aan mij zorg dat die pijn over gaat en dat is het dan.

De verwachtingen komen soms niet uit, zijn soms irreëel. Het vraagt meer en ik ben blij te merken dat er steeds meer mensen bewuster de combinatie maakt van behandeling met ozon samen met het volgen van het voedingsplan!

Dit lijkt me een mooie, heldere afsluiting voor deze ontmoeting,

Wil dhr. Brandsma, Jacob hartelijk danken voor dit gesprek.
  • Comments(0)//ozontandzorg.hartenkracht.nl/#post13