"Ozontandzorg"  als laatste redmiddel?

"Ozontandzorg" als laatste redmiddel?

Kan ozontherapie mijn gebit redden?

25 februari 2014. Een acute situatie waarin mijn tandarts mij met spoed doorverwijst naar de parodontoloog en deze geen andere mogelijkheid weet dan mijn kiezen op alle 4 de quadranten vanaf de kleine kies naast de hoektand naar achteren geheel te verwijderen in verband met een chronische tandvleesontsteking die acuut is geworden en ontstekingen geeft tussen de wortels. De kweek geeft aan dat het hier gaat om een auto immuunreactie, een opvlamming van een lichaamseigen bacterie die in grote hoeveelheden ziekmakend is doordat ontstekingen toxines vormen als een grote aanslag op mijn algemene gezondheid, met een risico voor hart en vaten. Nee, een alternatief bestaat niet. Is dit waarheid? Lees dit blog over het nemen van ROEL,
Regie Over Eigen Leven, en mijn keuze voor Ozontandzorg!!

2) Verslag Homeopatisch arts

Self healing projectPosted by Esmee Mon, March 17, 2014 17:33:56
Woensdagmorgen 12 maart 2014 heb ik een bezoek gebracht aan een Homeopatisch arts.

Geintroduceerd en vergezeld door mijn natuurgeneeskundige, kon ik mijn casus vrijelijk bespreken en komt de homeopatische arts mij tegemoet om met mij mee te denken.

Eerste insteek is natuurlijk mijn acute "probleem" met mijn gebit en verder in betrekking tot een verkorte anamnese aangegeven al jaren fysieke en mentale gezondheidsklachten te ervaren.
Mijn klachten?
Fysieke uitingen gerelateerd aan burn-out (en steeds hierin terugvallen), griep gevoelens die komen en gaan, pijnen die op fibromyalgie lijken(fysieke depressie?)
Snel overprikkeld (licht en geluid), weinig concentratie en snel door mijn energie heen.
Voormalig migraine patient onder behandeling van neuroloog met clusterhoofdpijnen en altijd een dosis Maxalt in de buurt die nu bijna tot 0 gereduceerd zijn omdat ik na een advies van een Ayurvedisch arts gestopt ben met overmatige zuivel.
Ik gebruikte iedere dag 750 ml tot een liter melk in de capucino's. Kan nu zeggen dat mijn laatste migraine aanval maanden geleden is. Tevens heb ik vaatjes dicht laten branden boven mijn ogen, drukpunten waar ik steeds op ging duwen als ik dan zo'n hoofdpijn had. Algehele chronische stress met regelmatig gevoelens van wanhoop en perspectiefverlies.

Een eerder bloedonderzoek in het eerste kwartaal van jaar 2010 wijst een veel te laag aan vitamine D, iets van 24 nmol/l. Sinds jaar 2010 gebruik ik extra vitamine D. Eerst een stootkuur gekregen via de huisarts en nu gebruik ik dagelijks 25ug vitaminen D3 van het merk Solgar. Er staat op de pot het komt uit vissenlever.
Medische richtlijnen:
Helaas hanteren veel huisartsen prehistorische waarden als het om vitamine D gaat. De vastgestelde ondergrens die o.a. door het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt gehanteerd is 80 nmol/l. Alle waarden onder deze ondergrens wijzen op een vitamine D tekort, ook al hanteren ontzettend veel artsen 50 nmol/l als ondergrens. Dit is dus niet correct. Een gezond uitgangspunt is volgens moderne literatuur een waarde van tussen de 125 en 175 nmol/l. Onderzoeken tonen aan dat mensen met deze waarden gezonder zijn dan mensen met een lager bloedbeeld. Ook komt er tot wel 60% minder kanker, astma en chronische vermoeidheid voor bij mensen met een een waarde boven de 125 nmol/l.http://www.leefbewust.com/themas/vitamined_tekort.html


Sinds jaar 2012 gebruik ik verschillende soorten schussler celzouten als ondersteuning van de uitputting in mijn hoofd.
Tevens gebruik ik ADHS tabletten van het merk Biotics ter ondersteuning van de werking van mijn bijnieren die door stress uitgeput raken. Begin jaar 2013 wijst een breed bloed onderzoek op een te laag aan lichaamseigen LDL, hier is niets aan te doen word me verteld.
Sinds 25 jaar gebruik ik dagelijks multivitamines van ik denk de betere natuurlijke merken zoals Solgar, AOV, Biotics e.a. Ik heb geen aandelen in deze firma's.

Het is een hele opgave om af en aanvoer op mijn bordje in balans te houden.
Een overmaat aan kilo's, nooit begonnen met roken, meteen gevoelens gaan onderdrukken door het teveel of het eten van verkeerde voedingcombinaties. Eten als manier om innerlijke onrust (daar waar ik geen controle krijg over mijn leven, verwachtingen los moet laten en heb te accepteren) te dempen. Op deze manier ondersteun ik mezelf voor zolang ik het nodig heb met het innemen van mijn ruimte, ja ik weet dat dit een werkpunt is en vind ook dat ik er best mag zijn hoe ik eruit zie. Ik zie mezelf als stevig en grofstoffelijkheid is voor mij iets anders.
Gezien mijn totaalplaatje ben ik blij en genoeg content.

Toelichting: Als moeder van kinderen en (ex) partner met een diagnose binnen het autismespectrum is het elke dag opnieuw recht op in de wind met frisse moed.

Nee, ik kies niet voor de slachtofferrol. Ik ga aan wat het leven mij aanbied en ik maak er het maximale van.
Ik ga altijd voor het maximale voor mijzelf en de mensen om mij heen.

Van nature ben ik niet depressief. Nooit geweest, en ook niet voor in behandeling geweest of medicijnen voor gekregen.
Echt nooit? ok, toch tussen eind jaar 2012 en half jaar 2013 heb ik op advies van de jeugdpsychiater een pilletje met melatonine gebruikt om goed in mijn remslaap te komen.
Door mijn slapen te reguleren zouden mijn lichamelijke klachten minder worden en dit klopt.
Mijn streven is van mijn zwakten mijn kracht te maken. Ik ben onderweg en volg
mijn persoonlijke ontwikkeling. Iets waar ik zeker meer over ga schrijven in een volgende update.

De Homeopatische arts wil graag weten welke bacterien ik mee van doen heb en ik kan hier geen antwoord op geven. In Jip en Janneke taal, compleet met vermanend vingertje heb ik begrepen dat het om lichaamseigen bacterien gaat die in bepaalde omstandigheden tot explosieve aantallen kunnen komen en ziekmakend kunnen zijn en in dit geval mijn gebit, wortels en kaak aantasten.

De Homeopatische arts stelt voor een levend bloed analyse te maken, dit heet de Donkerveld methode en hij neemt door middel van een vingerprik een druppeltje bloed af.
Op een beeldscherm kan ik meekijken hoe mijn bloed eruit ziet. Leuk om te zien, interessant!

De homeopatische arts zegt: Met de eerste indruk kan ik me voorstellen dat je netjes leeft want de rode bloedcellen zien er goed uit. In dit overzicht zie ik dat de rode bloedcellen heel mooi gespreid liggen, niets mis mee, misschien een beetje weinig bewegelijk. Je moet hier de tijd voor nemen en je kijkt naar de rode bloedcellen, de witte bloedcellen en of het plasma schoon is. Dit is de kleine vergroting.

Plaatjes en plasma in de gaten houden. Is er een teveel of te weinig en ik zie de plaatjes zijn iets aan de royale kant. Bij een teveel aan bloedplaatjes is er sprake van een ontsteking en er zit hier toch een ontstekingscomponent in en naar aller waarschijnlijkheid komt deze vanuit het gebit en ik denk ook iets van candida (schimmel) waar te nemen. Dit kunnen we pas bij een grotere vergroting zien en je kunt dit nooit in 5 minuten bekijken.

Kijk dit zijn de lymfocyten en dit zijn granulocyten, bepaalde typen witte bloedcellen.
Granulen, betekent korrel ...en deze zijn in aantal iets aan de krappe kant.

De rode bloedcellen zijn ook iets aan de grote kant. Vitamine B12 zou hier bij kunnen helpen.

Nu 1000 x vergroot zie je wel dat er een candida belasting is. Meningen zijn hierover verdeeld sommige zeggen dat dit wel candida is en andere menen weer van niet. Het wijst wel op gevoeligheid voor candida.

Deze witte bloedcel is goed. Je ziet hem heel specifiek bewegen vanbinnen. Hij heeft een scherpe rand en dit wil zeggen dat hij in tact is en goed werkt. Soms zie je dat ze kapot zijn en dat is hier beslist niet. Soms zie je om de bloedplaatjes allerlei draden neerslaan en dit is hier niet zo. Wel zie je duidelijk een schimmelbelasting.

Nu stel ik de vraag of wanneer ik bijvoorbeeld verkeerde celdelingen in mijn lichaam heb of deze ook zichtbaar zijn in een druppel bloed?
Antwoord Homeopatisch arts: Het gekke is dat je soms mensen met kanker ziet met een prachtig bloedbeeld. Vaak na opnieuw kijken na 2,5, 8 en 11 uur zie je rare bacterie achtige vormsels ontstaan.

Ik vertel voornemens te zijn om te onderzoeken of behandeling van mijn gebit met ozongas mijn gebit kan redden en het de bedoeling is dit te combineren met een bijpassend voedingsplan. Op dit moment weet ik nog niet wat dit voedingsplan waar ozontandzorg mee werkt is. Ik denk dat het gaat om een koolhydraat beperkt dieet.

De homeopathische arts lijkt een koolhydraat arm dieet prima en zegt wel oppassen met het belasten van je darmen wanneer je erg veel dierlijke eiwitten gaat gebruiken. In mijn praktijk heb ik verschillende mensen met klachten zoals colitis naar mij toegekregen die uit eigen beweging bijvoorbeeld een Atkins dieet gingen volgen.

Verder is bij de eerste indruk mijn plasma wel schoon. Mijn weerstand ziet er goed uit.
De vraag of er gevoeligheid op de longen in mijn familie voorkomt en dit is zeker de situatie.
Het bloed geeft een beetje longbeeld in aanleg omdat de cellen naast elkaar liggen als honingraat achtig met 3 hoekjes ertussen, verder niets bijzonders.

Afgesproken dat de Homeopatische arts nog een aantal keren naar de ontwikkeling van mijn bloed gaat kijken en zijn bevindingen naar mij op de mail zet.

Eerste ondersteunend advies van de Homeopatische arts:
De Homeopatische arts begrijpt dat ik serieus een poging wil gaan doen met behandelingen aan mijn gebit met ozongas en geeft me een eerste ondersteunend advies om de algehele weerstand te verhogen en ter ondersteuning van het tandvlees:
Extra vitamine C, mogelijk in een ascorbaatvorm en dit opvoeren naar tussen de 10 en 15 gram per dag.
Verder 1000ug Methylcobalamin, oftewel vitamine B12
en 2x per dag 100 mg Ubiquinol, een biologische active vorm van co-enzym q10.

Thuis gekomen dacht ik laat me nu eerst eens de meest recente kweekuitslag opvragen bij mijn voormalige mondhygieniste en heb ik de praktijk gebeld in Rotterdam. Met 1 telefoontje was dit geregeld en binnen 10 minuten heb ik de kweekuitslag per mail ontvangen.
Kweekuitslag: Infectie met een spirocheet!!

Het blijkt dat onder de 5 bacterie stammen die aanwezig zijn in de kweek ook een infectie met een spirocheet bacterie betreft welk niet makkelijk te bestrijden valt en hoe ik googl lees ik ook dat er verschillende ervaringen bekend zijn dat hier niet tegen op te poetsen, ragen of flossen was.

Gelukkig het ligt toch niet helemaal alleen aan hoe ik mijn mondhygiene heb bijgehouden!

Hoe ik het begrijp kapselt deze spirocheet zich ook nog eens in en na behandeling met een antibiotica kan het na een week of 6 weer terug komen. Het kwartje valt waarom de paradontoloog het schieten van 100 konijnen met 2 kogels benoemde...

Na deze kweekuitslag heb ik 5 kwartalen, ieder kwartaal mijn tanden door de mondhygienist laten schoonmaken en dacht ik juist dat het beter ging. Niet dus!!

Ik schrok wel een beetje van de kweekuitslag en ik heb deze per direct door gemaild aan de Homeopatisch arts.

Reactie op de kweekuitslag per email op 13 maart door de Homeopatische arts:

Beste Esmee,

Dank voor je bericht, als ik het goed begrijp is er sprake van een duidelijke parodontitis door verschillende bacterie stammen.

Bij onderzoek van je bloed met de donkerveld methode bleek bij inspectie van het bloed na 2 uur, 5 uur, 8 uur en 11 uur, duidelijk het beeld naar voren te komen van een haardbelasting vanuit het gebit. En daardoor zal ook de candida infectie zijn ontstaan.

De diepe pockets zullen wel de boosdoeners zijn en of die te behandelen zijn met behoud van de bijhorende kiezen kan ik niet beoordelen.

Wel zijn je klachten van moeheid goed te verklaren vanuit deze haardbelasting, dus als de mond gesaneerd is zul je zeer waarschijnlijk goed opknappen.

Ik raad je aan een second opinion te vragen bij dr. X, kaakchirurg, KNO arts en hoofdhals chirurg verbonden aan het X Ziekenhuis in X. Over hem heb ik gehoord dat hij de beste kaakchirurg van X Nederland is.

Wij hebben zelf ervaring met hem en waren ook zeer tevreden over zijn betrokkenheid en bekwaamheid.

Gezien de uitslag van de kweek zal een kuur met metronidazol wel nodig zijn. Als je die ondergaat kun je de darmflora beschermen door een probioticum als bv. orthiflor original in te nemen, 1 capsule opgelost in een glas lauw water voor het slapen.

Ik hoop dat je aan het bovenvermelde wat hebt, en hoor graag hoe het verder met je gaat.

Met vriendelijke groet,

Homeopatisch arts.Natuurlijk heb ik de Homeopatische arts als reactie per mail heel hartelijk bedankt voor zijn support en verteld hoe mijn persoonlijk stappenplan eruit gaat zien en beloofd hem te laten weten hoe het over enige tijd met mij gaat! smiley

Wordt vervolgd...

  • Comments(0)//ozontandzorg.hartenkracht.nl/#post3